Marian Godina – Flash-uri din sesns opus

February 27th, 2016 Comments Off on Marian Godina – Flash-uri din sesns opus

O carte scrisa interesant. Pentru ca are capitole scrise in limbaj trivial, capitole scrise foarte serios, unele comice, altele care pot smulge lacrimi in timp ce altele sunt satirice.

Te regasesti in cartea asta indiferent ca esti academician, oltean, manelist, om de afaceri, parvenit, smecher, ardelean, om serios, lacatus mecanic, moldovean sau expat.

O carte placuta, usor de citit, o lectura de dat gata in cateva ore sau de citit peste weekend.

Ca este cum s-a spus produsul unei campanii de marketing sau conceptia unui singur om, merita citita.

marian godina

Pun aici un pasaj din carte, atat pentru mine cat si pentru altii care isi mai pierd cumpatul in trafic:

Un om inteligent nu te va sicana niciodata in trafic, cel putin nu intentionat. Poate gresi, poate avea o clipa de neatentie sau orice alt motiv. Omul destept te va face sa intelegi ca isi cere scuze, va pune in functiune avariile, te va saluta.
Ce avem de facut, atunci cand ne sicaneaza cineva in trafic? Am stabilit inca din prima fraza ca omul e prost. Acum avem variante: sa-i aratam ca suntem la fel ca el sau chiar ca-l intrecem. Daca alegem varianta asta, putem sa-i franam brusc in fata, sa claxonam, sa-i aratam vreun deget, sa deschidem geamul si sa-l scuipam ori sa aruncam spre el cu vreun obiect nefolositor de prin masina.
Putem incerca sa-l blocam iar dupa ce il determinam sa opreasca sa coboram la el. Atentie, la momentul asta stim despre el doar ca e prost.
S-ar putea sa aflam insa si alte lucruri: ca e un luptator de K1 usor iritat, un boxer cam nervos ori poate genul de sofer care are obiceiul sa conduca avand o sabie langa el…

Si sa nu uitam de linkuri:

Pagina de facebook a lui Marian Godina

Pagina editurii Curtea Veche (cu toate ca eu am comandat-o de la emag)

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Marian Godina – Flash-uri din sesns opus at Eddy Dragan's Blog.

meta