Mi-am facut damblaua :)

September 12th, 2011 § 3 comments

Nu stiu de unde mi se trage asta insa tot caut o frizerie sau un frizer mai old school asa. Pentru ca voiam sa ma tunda si sa ma barbiereasca cu briciul, ca pe timpuri. Am mai cautat si prin Bucuresti si prin provincie, toti mi-au spus:
– Nu tata, te facem cu “Giletu” ca ne-am modernizat.

Si nush cum nimeresc asa nebarbierit la mare, fix in Mamaia, pe unde se intra in satul de vacanta printre carciumile zise si “Casa Valceana” si “Casa Prahoveana”.

Ete fix acolo este o frizerie din-asta parca inghetata in timp, in epoca de aur mai precis. Cred ca tinea de un “SC Igiena” de prin partile locului.

Maestrul frizer: un nene cam pe la un 1,90 m, plin de muschi si blond a la Dolph Lundgren asa, un pic mai bronzat decat ala insa. La un 50 de anisori sa zic. Alura de macelar sef la prima vedere insa ii mergeau mainile de parca era ceasornicar nu alta. Nu stiu cum il cheama ca de emotie am uitat sa il intreb.

Si uite-asa m-am facut de un tuns si un ras care a inclus chiar si stropeala cu alcool din pulverizator si “aerarea” capului in flacari cu prosopelul din dotare, de toata frumusetea, n-am cuvinte. De tarif ce sa mai zic: 15 RON mi-a cerut pe toata aventura, tuns si barbierit, am lasat un pol cu tot cu spaga. (un pol = 20 RON pentru aia de nu stiu ce e ala).

Si uite asa, daca plaja si tarifele de cazare nu m-au convins, voi avea un alt motiv sa revin la Mamaia. 🙂

brici

brici, ca in "ace, brice si carice"

§ 3 Responses to Mi-am facut damblaua :)"

  • bampi says:

    Bine ca n-ai nimerit unul cum am nimerit eu cu ceva ani in urma care m-a taiat zdravan pe gat si reactia lui a fost oops… cred ca te-am taiat… :)) m-a usturat cateva ore si a trecut..

  • Manuela says:

    Pe frizer(hair-stylist-ul din Satul de Vacanta) il cheama Mitica…este un personaj in sine….motociclist de 25 ani, pe un DKW tunat in inox, campion natinal la culturism…inotator de performanta, plin de povesti si glume(uneori nedigerabile, dar face parte din farmecul lui)…un om fara scoala, dar autodidact, a invatat tot din “scoala vietii”, surprinzator cu ceva bun-simt si civilizatie……este o aventura sa intri la el in frizerie, de fiecare data noua si surprinzatoare… face anual turul Romaniei(sau in mare parte) cu bicicleta….Recunosc, sunt singura femeie care se tunde acolo( de unde deduc ca nici eu nu am toate doagele…!!!)

  • Eddy says:

    Multumesc Manuela pentru precizare. Stiu ca tot robotea la o bicicleta atunci cand am fost eu acolo ca zicea ca pleaca la Arad cu ea. Si intr-adevar era venit la serviciu cu o motocicleta.

What's this?

You are currently reading Mi-am facut damblaua :) at Eddy Dragan's Blog.

meta