Snooker – Campionatul European 2010 s-a incheiat

June 6th, 2010 Comments Off on Snooker – Campionatul European 2010 s-a incheiat

Pustiul in varsta de 15 ani Luca Brecel (nascut la 08.03.1995) devine cel mai tanar Campion European dupa ce l-a invins in finala de la Bucuresti pe olandezul Roy Stolk.

Luca Brecel

Luca Brecel

Talentatul jucator belgian, Luca Brecel si-a adaugat inca un trofeu in raft. Printre alte trofee castigate, Brecel mai este detinatorul titlului Campionatului European Under 19 la doar 14 ani si titlul de Campion al Belgiei la Snooker, castigat acum 2 saptamani.

In finala de ieri, l-a infruntat pe mult mai experimentatul Roy Stolk, un fost castigator al Play-off-ului European fiind prezent si in Main Tour pentru un sezon.

Stolk a condus cu 3-1 cu breakuri de 39, 36 si 71 dar dupa pauza pustiul din Belgia a preluat controlul cu un superb break de 120 apoi a egalat 3-3. Urmatoarele 2 jocuri sunt castigate tot de belgian, in frameul 10 Brecel este la o bila de victorie insa Stolk ramane in joc printr-o combinatie reusita de lovituri de buzunar si lovituri de siguranta.

Brecel castiga in jocul 11 dupa un break de 35 care s-a dovedit a fi destul de mare pentru Stolk care ii strange mana lui Brecel si il felicita pentru victorie.

Inmanarea trofeelor a fost facuta de oficiali ai EBSA, Federatiei Romane de Snooker si de invitatul special Jimmy White.

Jimmy White cu Luca Brecel

Jimmy White cu Luca Brecel

Tagged , ,

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Snooker – Campionatul European 2010 s-a incheiat at Eddy Dragan's Blog.

meta